Een paspoort wordt aangemaakt door een geboortemelding, of door een aanvoer (van buiten Litams). Je kan gegevens aan het paspoort van een dier toevoegen met de HCR.

Indien je handmatig een wijziging of toevoeging wilt aanbrengen, dan doe je dat als volgt.

1. Maak een selectie van de paspoorten die je wilt wijzigen via Paspoorten

Paspoorten en selecties

2. Breng het paspoort of de lijst met paspoorten op het scherm.

3. Klik op het nummer waarvan het paspoort wilt openen.

Het paspoort opent als een nieuw tabblad. Via de knop edit kan je diverse gegevens wijzigen. Vergeet niet per onderwerp op "Opslaan" te klikken.

Let op: wijzigingen in het paspoort (zoals andere geboorte datum of sterfte) worden niet aan I&R gemeld.  (Alle andere paspoort gegevens worden sowieso nooit aan I&R gemeld, omdat I&R alleen levensnummer, geboortedatum en diersoort wil weten).

NB: als je heel veel paspoorten moet wijzigen is het eenvoudiger Litams een excel lijst met levensnummers te sturen en met de instructie wat gewijzigd moet worden. Overleg vooraf hierover wordt op prijs gesteld.