Litams biedt een slachthuis 4 manieren (die door elkaar heen gebruikt kunnen worden) om schapen en geiten aan te voeren:

1. APP
Met de app op je telefoon (tablet, PC) kan je dieren die door een houder, handelaar of veemarkt naar jou zijn afgevoerd met 1 klik aanvoeren. De afvoerende partij bepaalt datum van afvoer = datum aanvoer. Dit is handig voor partijen waarvan je weet dat ze nauwkeurig werken en betrouwbaar zijn qua meldingen. De app werkt voor schaap, geit en rund.
* Als de afvoerende partij ook bij Litams zit, kan je dit zelfs automatisch laten doen.

2. HCR

Met de Litams HCR ("reader") kan je dieren scannen. Niet leesbare oormerken (van schapen en geiten, maar dus ook runderen) kan je met de hand intikken. Jij bepaalt datum van aanvoer. De veehouder of handelaar die de dieren levert kan bij I&R (of via de Litams app) jouw aanvoer als zijn afvoer doorklikken.

* Als de afvoerende partij ook bij Litams zit, kan de veehouder/handelaar dit zelfs automatisch laten doen.

3. ADS
De ADS werkt hetzelfde als een handreader, maar dan zonder al het werk dat je aan het scannen van dieren in een holk hebt. De ADS is namelijk een volledig automatisch systeem, dat gegarandeerd ieder oormerk uitleest.  Je zou dit bij de ingang van de stal kunnen zetten. De levernde partij voert zijn UBN in en kiest het hok, waarna de dieren 1 voor 1 worden gelezen en in het juiste hok geplaatst worden.

4. SRS

SRS is het Litams Slachthuis Registratie Systeem. Dit systeem legt van ieder (electronisch gemerkt) dier de aanvoer en slacht vast.

Hoe? We plaatsen een antenne nabij de bloedbak. De nummers worden gelezen en gemeld bij I&R. Tegelijkertijd halen we geboortedatum en UBN van herkomst op. Vervolgens volgen we ieder karkas op basis van FIFO. Op een door de gebruiker aan te geven punt printen we het karkaslabel uit, et daarop de gegevens die je op een slachtlabel wilt hebben.

SRS is eenvoudig te koppelen met een (karkas) weegschaal, waardoor van ieder levensnummer ook het geslacht gewicht kan worden vastgelegd. Desgewenst is SRS ook uit te breiden met een beoordelingsterminal, waarmee SEUROP en andere slachtbemerkingen vastgelegd kunnen worden. Wil je nog een stap verder gaan? Dat kan. Het is mogelijk om inkoop- en verkoop facturen aan te maken.

Voor meer informatie over SRS (en de grotendeels automatische oplossingen van Litams) bel je met Hans van der Hoek, 06 53 90 15 79 of hans@litams.com.