Met de HCR leg je eenvoudig en efficient een berg aan gegevens vast. Die gegevens kan je gebruiken om dieren te selecteren. Dat doe je in twee stappen:

stap 1: maak een selectiebestand

stap 2: voer selectiebstand uit

1. Selectiebestand maken

Login op je account en ga naar Paspoorten, Groepen, Selecties. Werk met de diverse criteria om de dieren te zoeken die je wilt selecteren. Je kan de criteria combineren. Het is ook mogelijk een selectie te maken, om deze vervolgens uit te sluiten van de rest.

Het resultaat van jouw selectie stuur je naar de HCR. Dit doe je een naam in te vullen in het vak "naar HCR". De selectiefile zal met deze naam enkele minuten later op de HCR verschijnen. In dit voorbeeld noemen we de file "niet VKI waardig":

Klik hier voor meer informatie over selectiebestanden maken.

2. Selectie op HCR uitvoeren.

Het selectiebestand verschijnt automatisch op de HCR. Druk anders op "Synchronizeer".

In deze video zie je hoe eenvoudig het selecteren werkt.