1.Eenvoudig te Gebruiken

De Litams apparatuur werkt zeer gebruiksvriendelijk. Je hoeft dus niet uren achter de computer te zitten of handgeschreven aantekeningen te verwerken. De Handheld Connected Reader (HCR) is een robuuste, waterdichte mobiele telefoon met ingebouwde oormerk scanner. In het scherm van de HCR zie je een aantal eenvoudige menu’s, waarmee je geboorte, sterfte, aanvoer, afvoer en honderden andere gebeurtenissen gemakkelijk vastlegt.

2. Alle I&R meldingen automatisch verzorgd

Alle wettelijk verplichte meldingen voor I&R worden automatisch afgewikkeld. Daar hoef je niets voor te doen. Alleen zorgen dat je de gebeurtenissen op je bedrijf vastlegt met de HCR. Aanvoer, verkoop, transport, geboorte, sterfte: een simpel bliep…bliep met de HCR en alles is geregeld.

3. Computeren hoeft niet

Bij Litams hoeft niemand achter de computer te zitten. Zodra de transactie op de HCR afgerond is, is alle informatie verwerkt. Alle apparatuur werkt volledig draadloos. Geen gedoe met kabeltjes, die zoek raken, of aangevreten worden.

4. Alle gegevens overal beschikbaar

Schapen of geiten? Of varkens? Met of zonder runderen? Voor alle diersoorten legt Litams de gegevens vast. Niet alleen de verplichte meldingen (zoals geboorte en afvoer) maar ook andere informatie zoals drachtig/gust, medicijn gebruik of conditiescore. Je kan tot 200 kenmerken per dier vastleggen. Met een simpel “bliep…bliep, klaar” is het genoteerd. En je kan overal de status van ieder dier bekijken: bliep het oormerk en het paspoort verschijnt in het scherm van de HCR.

5. Helpdesk

Heb je een foutje gemaakt? Klopt er iets niet? Heb je hulp nodig? Of een vraag over I&R? Litams biedt een snelle en goede service. Via onze helpdesk (help.litams.com), per email of per telefoon. Zeven dagen per week. En in vrijwel alle gevallen gratis.

6. Selecteren

Selecteren is de snelste weg naar hogere opbrengsten. Daarom heeft Litams selecteren erg eenvoudig gemaakt. Je bepaalt zelf op welke kenmerken je wilt sorteren (bijvoorbeeld ooien zonder medicijngebruik gedurende de afgelopen 6 maanden en in laatste drie worpen meer dan in totaal 5 lammeren gespeend). De HCR steekt in het scherm een duim omhoog als het dier aan de criteria voldoet.

7. Papierloos en Snel

Litams verwerkt alle informatie elektronisch. Omdat we iedere transactie bij de bron verwerken, is papier niet langer noodzakelijk. Naar eigen inzicht kan je dus papierloos of papier-arm of gewoon traditioneel met papier doorwerken. Wat je wilt.

8. 100% accuraat

Litams is de enige leverancier van bedrijfsregisters die 100% accuraat zijn. Dat komt niet slechts omdat onze software beter is, het komt vooral omdat we de gegevens sluitend vastleggen bij de bron. Door alleen gebruik te maken van digitaal gescande nummers blijven fouten door handmatige invoer achterwege. Bij veel klanten heeft Litams zich bewezen als het enige systeem dat een sluitende administratie voor I&R oplevert.

9. Abonnementen

Je hoeft geen software te kopen, want alle software, plus nog veel meer is inbegrepen in ons abonnement. Je hebt de keuze uit de volgende abonnementen:

APP
Hobby Houder (max 50 dieren)EUR 25 per jaarI&R + Medicijngebruik vanaf je telefoon
COMFORTKleine VeehouderEUR 8 per maand + 10 cent per dier per maand
Alle software. Reader Inbegrepen! Gratis Helpdesk
Basic
Veehouder en HandelaarEUR 8 per maand + 6 cent per dier per maand
Alle Software; Gratis helpdesk (reader kopen of leasen)
Pro
VeehouderEUR 8 per maand + 4 cent per dier per maand
Alle software (reader kopen)
HTV
Handelaar, AbattoirEUR 8 per maand + 3 cent per aanvoer of afvoer
Alle software; Gratis helpdesk (reader kopen)
PRO-XLGrote VeehouderEUR 1399
Jaar lang PRO onbeperkt; Gratis helpdesk (reader kopen)

Voorbeelden:

• Schapenhouder met 40 dieren - COMFORT voor EUR 12,72 per maand, incl BTW, inclusief gebruik reader met levenslange garantie
  • Schapenhouder met 400 dieren - BASIC voor EUR 33,92 incl BTW per maand, inclusief gratis helpdesk
  • Schapenhouder met meer dan 1500 dieren - 2017. EUR 83,25 ex BTW per maand, incl gratis helpdesk en gratis onbeperkt meldingen via de app voor zijn herders

10. De goedkoopste

Zet je alle mogelijke oplossingen naast elkaar, dan zal je constateren dat Litams de goedkoopste is. Dat komt omdat de dienst van Litams er op gericht is jou het werk uit handen te nemen. Je bespaart honderden euro’s aan arbeid per jaar. Van jezelf, van je personeel maar ook van je accountant en veearts. Je bespaart ook honderden (en misschien wel duizenden) euro's op boetes, omdat je altijd op tijd meldt. Mogelijk is echter de belangrijkste reden om voor Litams te kiezen dat je de informatie krijgt waarmee je de opbrengsten van je veestapel kan verhogen. Kosten, zoals sterfte, onvruchtbaarheid en zwakke bloedlijnen ga je fors verlagen.

Litams is dus niet alleen de makkelijkste en de meest complete maar ook de goedkoopste oplossing.