HCR staat voor Handheld Connected Reader. De HCR is een telefoon met ingebouwde oormerk scanner. Via het eenvoudig te bedienen menu op het scherm, kies je waarom je wilt scannen. Bijvoorbeeld geboorte, sterfte, aanvoer, afvoer, medicijnmelding of één van de vele andere mogelijkheden. Vervolgens scan je de nummers. Daarna druk je op "OK". De gegevens worden direct via het GSM netwerk naar de Litams server verstuurd. Hier worden de gegevens verwerkt. Wat verplicht aan I&R gemeld moet worden, melden we gelijk door. Alle andere gegevens blijven alleen voor jou toegankelijk.  Bliep...Bliep, Klaar!

Litams HCRs. Van links naar rechts: de Nomad (een oerdegelijke maar niet al te snelle reader); de veel-gebruikte X7; en rechts de compacte en supersnelle C1, de eerste HCR ontwikkeld op basis van een Android smartphone.

Je kan met de HCR ook de gegevens van een dier opvragen. Dit is één van de populairste functies. Je komt bijvoorbeeld een ongespeend lam tegen. Je scant het oormerk en je ziet gelijk wie de moeder is en in welk hok het dier thuis hoort.

Litams heeft diverse modellen HCRs. Als je een PRO abonnement heft, kan je de HCR van je keuze uitzoeken in onze webwinkel. Heb je een COMFORT abonnement, dan stelt Litams een HCR ter beschikking. Het voordeel van dit laatste abonnement is dat je geen HCR hoeft te kopen en je toch levenslang verzekerd bent van een goed werkende reader.

Je kan een HCR hier bestellen.