Indien de HCR langere tijd heeft uitgestaan of een volledig lege batterij heeft gehad, dan start de HCR opnieuw op per 01-01-2009 bij de (grijze) X7 (01-01-2007 bij de gele Nomad). De HCR moet dan eerst verbinding maken met de Litams server. De server levert de datum en tijd van nu aan, waardoor alle meldingen op het juiste moment geboekt worden.

Indien je de HCR gebruikt voordat er verbinding is geweest, worden de mutaties in 2009 of 2007 geboekt! Bovendien krijg je een rode waarschuwing in het scherm. Je kan de HCR met de server laat synchronizeren door de volgende knop in te drukken:

NB: de (nieuwe) server loop internet tijd, dat verschilt zomers 2 uur met de tijd in Nederland en 's winters 1 uur.