In Nederland eist I&R dat dode dieren afgemeld worden, dus je moet hier sowieso sterfte vastleggen. Waarom dan ook niet gelijk de oorzaak van de sterfte vastleggen? Dat kan vrij eenvoudig.

Stap 1: aanmaken lijst met mogelijke sterfte oorzaken

Log in op je acocunt en ga naar instellingen. Maak hier een lijst met mogelijke oorzaken aan.

2. Deze lijst komt volledig automatisch op je HCR. Als je een sterfte melding doet, verschijnt na het scannen van het oormerk de bovenstaande lijst. Kies de oorzaak. Sluit de sterftemelding af. Klaar. (NB: de streftemelding wordt doorgezet naar I&R, de oorzaak niet, dat is informatie die alleen voor jou bestemd id).

3. Maak van tijd tot tijd een overzicht van de oorzaken.

Je kan de oorzaken naar excel downloaden of in je browser bekijken. Hiermee kan je een analyse maken van de oorzaken, waarmee gericht beleid om de sterfte terug te dringen mogelijk wordt.