Met je HCR (alle modellen, dus zowel Nomad, X7 als C1) kan je een I&R check uitvoeren. Je scant de dieren met een van de functies, zoals "Aanvoer" of "Groep". (Op de C1 kan je ook VSP Aanvoer gebruiken). Hierna klik je op I&R Check. De HCR haalt nu de gegevens ("dier_details") van alle gescande nummers bij I&R op en presenteert dit in het scherm van je HCR. Dit duurt enkele seconden, afhankelijk van hoeveel dieren je de gegevens van opvraagt.

Je ziet gelijk of er dieren bij zitten waarvan de veehouder nog geen geboortemelding heeft gedaan, of waarvan een andere afwijkende I&R status is. Hierdoor kan je met de veehouder gelijk overleggen over het oplossen van deze I&R problemen. (Je kan ook Litams bellen, dan lossen wij deze problemen op).

De I&R check kan je ook uitvoeren vanaf je PC, tablet of elk device met een browser.  Klik hier om daar meer over te lezen.