De HCRs model C1 en C8  kunnen ongeveer vier dagen standby blijven op een volle batterij. Als je de HCR regelmatig gebruikt, gaat een volle batterij ongeveer 12 uur mee. Indien je continue scant, houdt een volle batterij het 4 uur (C8) tot 5 uur (C1) vol.

Wil je lang van een volle batterij gebruik kunnen maken? De volgende tips helpen je er bij

1. Zorg dat de HCR een volle batterij heeft voor gebruik. Zoek een vaste plek voor de HCR en leg 'm elke nacht aan de oplader. Bij een C1 zonder docking station, geldt bovendien dat de USB kabel goed contact moet maken bij het opladen. Desnoods leg je een steun onder de USB conenctor van de oplader, zodat er voorzichtige druk op het oplaad contact wordt uitgeoefend. Batterijen die 80% zijn opgeladen gaan niet 80% van de tijd mee, maar veel korter. Het is dus van belang een batterij volledig op te laden.
  2. Zet niet gebruikte mobiele diensten uit. Je hebt Bluetooth niet nodig, dus die kan uit. GPS heb je ook niet nodig, tenzij je de locatie van groepen wilt vastleggen. Zet die diensten uit, dat scheelt veel stroomverbruik.
  3. Als je WiFi hebt waar je de HCR regelmatig gebruikt (zoals thuis of in de stal), zorg dan dat de WiFi verbinding is ingesteld. Als je WiFi niet gebruikt, zet het dan uit. (Als wifi aan staat zonder verbinding te kunnen maken, is het batterij verbruik erg hoog).
  4. Omgekeerd van het vorige punt: als je wel goede Wifi hebt, maar zwakke 4G (of zelfd geen 4G, maar een lagere verbindingssnelheid zoals 3G, H, E, etc), zet dan 4G uit. Dat doe je als volgt:
    1. Ga via 6 puntjes naar Instellingen > Meer... > Vliegtuigstand
    2. Zet nu wifi weer aan en maak verbinding met het wifi netwerk.

Als bovenstaande maatregelen het batterij verbruik niet verbeteren, laat ons dit dan weten. Mogelijk zijn er problemen met de batterij. Maar in vrijwel alle gevallen zou het bovenstaande tot een forse verbetering van het batterij verbruik moeten leiden.