De C1 kan ongeveer vier dagen standby blijven op een volle batterij. Als je de C1 regelmatig gebruikt, gaat een volle batterij ongeveer 12 uur mee. ALs je continue scant, houdt een volle batterij het 5 uur vol.

Wil je lang van een volle batterij gebruik kunnen maken? De volgende tips helpen je er bij. (Deze tips zijn van toepassing op alle apaaratuur van Litams):

1. Zorg dat de C1 een volle batterij heeft voor gebruik. Zoek een vaste plek voor de C1 en leg 'm elke nacht aan de oplader. Dan begin je iedere dag met een volle batterij.
  2. Zet niet gebruikte diensten uit. Je hebt Bluetooth niet nodig, tenzij je gebruikt maakt van de Litams ConnectBox. GPS heb je ook niet nodig, tenzij je de locatie van groepen wilt vastleggen. Zet die diensten uit, dat scheelt veel stroomverbruik.
  3. Als je WiFi hebt waar je de C1 regelmatig gebruikt (Zoals thuis of in de stal), zorg dan dat de WiFi verbinding is ingesteld. Als je WiFi niet gebruikt, zet het dan uit.
  4. Als je in een gebied bent waar geen GSM / 3G of 4G is, zet de telefoon dan uit. Een telefoon die continu zoekt naar een netwerk, maar geen verbinding kan maken, verbruikt veel meer stroom dan een telefoon die verbonden is en gegevens uitwisselt.
  5. Schermverlichting kan je op automatisch zetten.
  6. De Litams app zet de Reader aan zodra je op de knop Levensnummer drukt.

In deze stand staat de reader aan. De reader gebruikt relatief veel stroom. Zorg dus dat als je klaar bent met scannen, dat je terug gaat naar het hoofdmenu. De canner stopt overigens na 15 seconden, tenzij je bij Instellingen een andere waarde hebt ingegeven.