Tot eind 2017 bracht Co-More (de eigenaar van de database infoschaap.nl / infogeit.nl) de kosten van de digitale VKI in rekening bij slachthuizen. Co_more heeft aangekondigd dat veehouders voortaan voor de digitale VKI moeten betalen. Litams vindt dit onzin. Een goed digitaal systeem hoeft niet veel te kosten. Daarom bieden wij onze klanten - zowel veehouders, als handelaren als slachthuizen - de mogelijkheid voor digitale VKI gratis aan.

Digitale VKI is geen verplichting. Het is een vrijwillige bijdrage aan efficiente logistiek. Litams is daar een groot voorstander van, maar vindt dat de veehouder daar niet voor hoeft te betalen. Daarom bieden wij onze klanten de mogelijkheid om digitale VKIs gratis aan te maken.

Hoe werkt het:

1. Op je reader of in de app van je telefoon kies je voor "Afvoer met VKI"

2. Onze server maakt een VKI formulier aan. Dit staat klaar om te printen.

3. Als je in het adresboek van je account het email adres van de afnemer hebt opgenomen, sturen wij een digitale VKI naar de afnemer, op het moment van afvoer. Je kan desgewenst de VKI ook als PDF zelf aan afnemers emailen.

4. Slachthuizen die met SRS werken zien het digitale VKI in hun scherm, per aangevoerd dier. Keuringsartsen worden gestimuleerd om de VKI te controleren met de Litams app, maar als men liever papier heft dan kunnen de VKI documenten per koppel geprint worden.