Het geboorte en worp menu combineert diverse functies:

• Worp registreren
  • Aantal nakomelingen registreren
  • Opmerkingen bij bevalling plaatsen
  • Geboorte nakomeling registreren
  • Geboortegewicht vastleggen
  • Ras nakomeling vastleggen
  • Aantal doodgeboren
  • Datum worp en geboorte

Ieder van deze gegevens is optioneel. Je kan dus met de app kiezen om alleen geboortes vast te leggen, zonder daarbij een moeder te melden. Of andersom, je kan alleen melden dat een moeder geworpen heeft, zonder de oormerken van de nakomelingen reeds vast te leggen.

In "Settings" (drie puntjes rechtsboven) kan je via Account Instellingen vastlegen of je bij geboorte ook een geboortegewicht wil vastleggen.

Het geboortegeiwcht staat standaard UIT. Zo zet je het AAN:

Als je een worp wilt melden voor een moederdier, dan scan je de moeder of je vult het werknummer (alias) in:

Als je hier niets invult dan wordt er geen moeder aan de nakomeling gekoppeld. Klik vervolgens op de volgende regel en scan het lam-nummer in (of vul het handmatig in waarbij NL = 528; BE = 056):

Kies nu het geslacht: M of V door op de blauwe knop te klikken.

(De teller past zich automatisch aan. Als je wilt kan je de tellers overschrijven, maar hiermee annuleer je het lam nummer)

Zodra je dit gedaan hebt kan je eventueel het ras aan het nieuw geboren dier toevoegen. (Klik hier om de regels van het toekennen van rassen te lezen). Je kan ook de datum van de geboorte aanpassen. Je kan ook gelijk het volgende lam scannen (als de worp uit meer dan 1 dier bestaat). Er is geen beperking op het vastleggen van het aantal nakomelingen. Onder in de app zie je de lijst met nakomelingen en hun gegevens:

Als je klaar bent met deze worp, druk je op bevestigen. De worp en alle nakomelingen worden nu geboekt.