De Litams app is beschikbaar voor alle apparaten die op iOS of Android werken. Je kan de app (gratis) downloaden in de Apple AppStore of Google Play.

Om de app te kunnen gebruiken, heb je een account nodig. Heb je nog geen Litams account? Vraag er eentje aan.

Het is ook mogelijk om eerst een test account te gebruiken. Toegang tot het test account krijg je door na het installeren van de app te klikken op "aanmelden". Klik op "create account" en vul de gegevens in. Hierna ontvang je van Litams een email met de login gegevens. Uiteraard is het gebruik van het test account gratis.

Met de app kan je vrijwel alle gegevens van je dieren vastleggen en raadplegen. Hier lees je wat de app allemaal kan.

Litams biedt bij de app 7 dagen per week (gratis) ondersteuning. We zorgen dat je volop gebruik van de app kan maken, zodat je een steeds beter inzicht krijgt in de prestaties van je dieren. Zo verlaag je tal van kosten, verhoog je de opbrengsten en draag je bij aan betere duurzaamheid van veeteelt.

Bij de app hoort een account, dat je via internet kan bereiken. Hier vind je nog meer informatie. Je kan gegevens naar excel downloaden. Je kan rapporten maken.Je kan dieren laten selecteren. Ook vind je hier transport en VKI formulieren die je desgewenst kan printen (hoewel we ook digitale verwerking ondersteunen).

Uiteraard verzorgt Litams alle verplichte meldingen volledig automatisch. Als jij de gegevens met je app goed bijhoudt, dan ben je altijd helemaal op orde voor I&R, VKI, Medicijnregistratie, Mestboekhouding en andere zaken. En mocht er eens iets fout gaan, dan krijg je een melding in de app, zodat je foutjes gelijk akn herstellen. Als jouw handelaar bijvoorbeeld dieren ophaalt, maar je nog niet verteld heeft naar welk UBN ze afgevoerd moeten worden, dan sturen wij een bericht naar de app zodra de aanvoermelding bij I&R bekend is. Je hoeft dan slechts de afover(en) te bevestigen.

Je mag de app net zo vaak installeren als je wilt. Dus ook op de telefoons van je familie, stagiaires en medewerkers.

Wil je de app buiten de winkels van Google en Apple downloaden?

Dat kan. Voor telefoon of tabel, Android en Apple vind je hier:

https://apps.gillz.net/a37ba1f6d0

App voor de C1 en C4 vind je hier:

https://apps.gillz.net/1f817beb20