Geboorte

• Klik linksboven in op de ‘hamburger’ menuknop.
  • Ga naar Reproductie.
  • Klik vervolgens op Geboorte.
Nieuwe nakomelingen registreren
GEEN moeder vastleggen
  • Selecteer / scan moederdier.
  • Klik op nieuwe nakomeling.
  • Scan het nieuwe oormerk of vul het werknummer in (mits "vrije oormerken" bekend is)
  • Selecteer het geslacht van het lam

Je bent nu klaar met dit lam, tenzij je via het instellingen menu hebt aangegeven nog meer gegevens vast te leggen.

Optioneel (afhankelijk van INSTELLINGEN geboortemenu opties)
  • Vul een alternatief nummer in voor het geboren lam.
  • Vul het ras van het lam in.
  • Vul het subras van het lam in.
  • Vul het lichaamsgewicht van het geboren lam in.

• Klik op opslaan.
  • Tweede lam? Klik op nieuwe nakomeling en vervolg de bovenstaande stappen opnieuw.
  • Controleer het moederdier en de bijhorende nakomelingen.
  • Klik vervolgens op opslaan en volgende.
  • Selecteer de geboortedatum van de lammeren.
  • Vul (eventueel) het aantal doodgeboren lammeren in.
  • Wil je nog een geboorte registreren? Klik dan op opslaan en volgende.
  • Ben je klaar? Klik op opslaan en sluiten.

Als je bij Instellingen hebt aangegeven geen moeder te willen vastleggen, dan is het geboortemenu als volgt:

• Scan de lammeren per geslacht
  • Kies geslacht voor gescande nummers
  • Selecteer de geboortedatum van de lammeren
  • Wil je nog een geboorte registreren? Klik dan op opslaan en volgende.
  • Ben je klaar? Klik op opslaan en sluiten.

Bekijk ook deze YouTube video.

Wil je ook de vaders vastleggen? Dat doe je via de dekmelding!