Als je reader wel scant, maar daarbij bromt en de teller niet oploopt, dan heb je een nummer gescand dat op je accordatielijst is geplaatst. Er verschijnt op dat moment een 999--- nummer, dat als tijdelijk nummer fungeert, totdat je het gescande nummer geaccordeerd hebt.

(Werk je met een scanner op een verbonden apparaat, zoals weeg/sorteermachine, melkmachine of voermachine: dan plaatsen we nummers die daar gelezen worden + onbekend zijn ook op de accordatielijst).

Accorderen =

• geboren laten worden, of
  • aanvoeren (vanaf ander UBN), of
  • hermerken, of
  • verwijderen

Na het uitvoeren van een van deze acties, verdwijnt het bijbehorende (tijdelijke ) 999---nummer van je stallijst.

Hieronder leggen we uit hoe de accordatielijst werkt.

Een accordatie melding is een FOUT melding. Er is namelijk een fout op je stallijst ontdekt.

Een dier kan alleen op je stallijst staan, als het een AANVOER of GEBOORTE melding heeft. Dus als er een nummer wordt gescand waarvan geen aanvoer of geboortemelding bekend is, dan plaatsen we dit nummer op de accordatielijst.

Je kan gewoon doorscannen, en na afloop de accordatielijst raadplegen. Dat kan zowel in de app (reader/telefoon) als op de PC.

Nummers op de accordatielijst kan je een van de volgende vier behandelingen geven:

1. Geboren melden (makkelijk als je tijdens het geboortezeizoen enkele nummers vergeten bent te melden)
  2. Aanvoeren (makkelijk als je een aanvoer vergeten bent)
  3. Hermerken
  4. Afwijzen (X) - dit doe je als de dieren niet op jouw UBN horen. Zo kan je bijvoorbeeld voor iemand een lijstje met nummers scannen, en als dat geprint is, kan je de nummers weer verwijderen.

Probeer accordatie meldingen altijd onmiddellijk af te handelen, zodat je stallijst accuraat blijft.

Wil je meer weten? Klik dan hier